Geen producten (0)

 

 

 


Midden in de West-Brabantse weidse omgeving tussen het dorp Moerdijk en de Moerdijkbrug, ligt melkveebedrijf 'de Klaverhof'. Marc en Ingrid Havermans hebben het bedrijf van de ouders van Ingrid overgenomen en verder voortgezet en ontwikkeld. Door de groei die we afgelopen jaren doorgemaakt hebben zijn er inmiddels meer mensen betrokken bij  het verzorgen van de koeien, het oogsten van het gras en natuurlijk onze nieuwste bedrijfstak, de verkoop van Klaverhof Rundvlees. Sofie verzorgt sinds 6 jaar de koeien op De Klaverhof en is een drijvende kracht achter Klaverhof Rundvlees.

Door de jaren is er veel aandacht voor dierenwelzijn geweest en is er gericht op een koe die zowel melk produceert als ook een goede vleeskwaliteit biedt. De zogenaamde ‘dubbeldoel koe` zoals die vroeger gebruikt werd. Hierdoor hebben we nu een erg gezonde veestapel met een mooie bespiering. Ook bij de huisvesting en voeding kijken we veel naar de oorsprong van de koe. Zo krijgen de koeien een rantsoen wat voor een groot gedeelte bestaat uit gras dat groeit op de vruchtbare kleigronden van ons bedrijf. Verder hebben de koeien een zeer ruime stal ter beschikking waar ze in een dik bed van stro kunnen liggen en blijven de meeste kalfjes na het kalven na geboorte bij de moederkoe. In het voorjaar en in de zomer kunnen de koeien zowel in de wei als binnen verblijven.

Om de koeien zoveel mogelijk vrijheid te geven, hebben we ons bedrijf ingericht met automatische melk- en voersystemen, hierdoor kunnen de koeien zich laten melken wanneer ze willen, 24 uur per dag. Daarnaast zorgen de automatische voermachines ervoor dat er ieder uur van de dag vers voer voor de koeien gemaakt en verdeeld wordt. Hierdoor hebben ze altijd smakelijk en fris voer.

Door de combinatie van het fokken richting een koe met een goede gezondheid en extra bevleestheid en het zeer goede dierwelzijn voor de dieren, blijven de koeien in goede conditie en gezondheid, op deze manier geven ze ons een meerwaarde in vlees aan het einde van hun melkkoecarrière.

Wij vinden het zonde dat het vlees van onze dieren in de grote massa verdwijnt. Ze zijn ons meer waard. Daarom willen wij jullie graag mee laten genieten van een heerlijk, eerlijk stukje rundvlees. Welke volledig traceerbaar is, zonder toevoegingen van e-nummers.

Klaverhof Rundvlees, (h)eerlijk van de boerderij!